Wat is een traditionele Thaise massage?

Een traditionele Thaise massage. Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het precies? Een Thaise massage is één van 's werelds oudste geneesmethoden. De Thai beschouwden ziekte als een onbalans in het lichaam of de geest. Ze zochten naar hulp in de lokale tempel. De behandeling bestaat uit vier elementen van de traditionele geneeskunst, namelijk:

  • spirituele ondersteuningDrukpunten van de traditionele Thaise massage
  • voedingsondersteuning
  • kruiden
  • massage

Thaise massage is meer dan 2.500 jaar oud. De traditionele Thaise massage is er op gericht niet alleen het lichaam, maar ook de geest zich bevrijd te laten voelen.

Dit holistische ("natuurkrachtige") idee, de verbinding van lichaam en geest, heeft zijn wortels in het boeddhisme. Om die reden is ook de Thaise massage een belangrijk onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.

Hoe gaat een Thaise massage bij ons?

De massageruimte bij Rekka Thaise massageEerst neemt de masseuse rustig de tijd, zodat je optimaal kunt ontspannen. Daarna wast de masseuse de voeten en masseert deze daarna kort ter voorbereiding op de massage. Hierna begint de massage. Doordat de masseuse de massage op een intuïtieve manier uitvoert, is geen enkele massage hetzelfde! De basis is gericht op een combinatie van de traditionele Thaise massage en de Thaise olie massage. Het komt er op neer dat de masseuse zowel aandacht aan lichaam als geest besteed. Precies zoals een traditionele Thaise massage bedoeld is.

Aandachtspunten

Ieder lichaam heeft zijn aandachtspunten, welke tijdens de massage worden ontdekt. Als een aandachtspunt ontdekt wordt legt de masseuse hier vervolgens het accent op. Hiervoor heeft de masseuse soms meer kracht nodig. In dat geval gebruikt de masseuse haar knieën, ellebogen of voeten. Dit met de bedoeling de vastzittende spieren weer los te maken. Ten gevolg van deze uitstekende methode gaat de bloedcirculatie weer optimaal functioneren.

Dankzij deze bijzondere massage zal je je een ander mens voelen. Samen genieten van deze massage? Kijk dan eens naar onze Duo Massage!

Wat zijn de voordelen van een Thaise massage?

Yoga voor luie mensenYoga voor Luie mensen

Thaise massage wordt wel eens gekscherend "yoga voor luie mensen" genoemd. De masseuse voert de massage uit met handen, knieën en ellebogen. Soms gebruikt de masseuse zelfs haar volledige gewicht. De spieren worden gekneed tot alle spanning er uit verdwenen is. De masseuse strekt en rekt zowel armen en benen uit. Daarnaast wordt de rug gebogen tot een soepele kromming.

Geneeskunde

Een Thaise massage heeft als doel het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken en tekorten langs energielijnen weg te werken. Bijna iedereen kent wel acupunctuur uit de Chinese geneeskunde. Hierbij maakt men gebruik van drukpunten. Net zoals bij acupunctuur maakt Thaise massage gebruik van deze zelfde drukpunten. Echter, de Thaise massage maakt geen gebruik van naalden, maar van helende aanraking. Vandaar dat de drukpunten minder spanning ervaren en de levensenergie ("Prana") meer ruimte krijgt om vrij te bewegen.

Uitwerking op het lichaam

Daarnaast wordt ook aan het lichaam gewerkt. De masseuse begint met de voeten en gaat door naar het hoofd. Daardoor wordt het lichaam bewogen, losgemaakt en uitgerekt. De zorg voor zowel de energiebanen én het lichaam is uniek voor de Thaise massage. Om die reden is het een manier om ziekte te verhinderen. In de tweede plaats is het een hulpmiddel bij het oplossen en voorkomen van blokkades. Bovendien verhoogt het de flexibiliteit. Daarom wordt de massage omschreven als een geschenk voor lichaam, geest en gevoel.

Alle massages & prijzen
Thaise massage
specialiteit met olie
60 min.€ 50,-
Thaise massage
specialiteit met olie
90 min.€ 75,-
Thaise massage
specialiteit met olie
120 min.€ 95,-
Voetmassage30 min.€ 25,-
Gezichtsmassage60 min.€ 45,-
Body scrub60 min.€ 55,-
Duo massage p.p.60 min.€ 45,-

 

Maak een afspraak

voor deze behandeling

Nieuws

Nieuw: Duo-Massage. Het is vanaf nu ook mogelijk op dinsdagen, woensdagen en donderdagen een duo-massage...