Wat is een Thaise voetmassage?

Thaise voetmassageEen Thaise voetmassage is heel goed voor jouw hardwerkende voeten. Er wordt namelijk een hoop van ze gevraagd. Lopend, rennend, of de trap op. Je voeten kunnen aan het einde van de dag behoorlijk moe aanvoelen. In het ergste geval doen de voeten ook nog pijn, maar zelfs als dit niet het geval is, kunnen andere pijnen in het lichaam ontstaan. Bijvoorbeeld in hoofd, rug of buik. Je kan hierdoor minder goed in je vel zitten. Daarom kan een voetmassage je helpen de pijn te verlichten zodat je je weet beter voelt. Volgens Thaise geneeswijzen vertellen de voeten wat er in lichaam en geest omgaat.
De voetzool wordt namelijk gezien als de spiegel van het lichaam. Bijvoorbeeld de organen, zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van energiebanen hierop terug te vinden.

Hoe gaat een voetmassage bij ons?

Activeer de organen en stimuleer de zenuwbanen
Activeer de organen en stimuleer de zenuwbanen

Om optimaal te ontspannen wordt er rustig de tijd genomen. De voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen. Hierna wordt de voet licht gekneed en worden er, net als bij de Thaise massage, blokkades los gemaakt en tekorten langs de energielijnen weggewerkt. Dit gebeurt door gebruik te maken van een massagestokje. Door hiermee druk uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd.

In de regel wordt deze massage als prettig ervaren, hoewel het kan dat er tintelingen of prikkels gevoeld worden. Indien een lichte pijnprikkel gevoeld wordt wijst dit op een blokkade van de energiestroom. Deze wordt verminderd of verholpen door zacht te drukken en masseren.

Wat zijn de voordelen van een voetmassage?

 

Voetmassage en welzijn

Onze voeten bevatten maar liefst meer dan 7.000 zenuwen. Door deze te stimuleren wordt het lichaam ontspannen en een plezierig gevoel ervaren. Door vakkundige manipulatie van de voetzolen helpt de voetmassage het lichaam zijn eigen natuurlijke en gezonde balans te herstellen. Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd en het immuunsysteem gestimuleerd. Merkbare verschillen zijn een verminderd gevoel van stijfheid en een vergroot bewegingsbereik. Mentale verbeteringen uiten zich in de vermindering van stress, waardoor tevens de slaap en stemming verbeterd. Door het creëren van gevoelens van rust, kalmte en welzijn wordt de geest helderder en de concentratie verbeterd.

Alle massages & prijzen
Thaise massage
specialiteit met olie
30 min. € 40
Thaise massage
specialiteit met olie
60 min. € 65
Thaise massage
specialiteit met olie
90 min. € 95
Thaise massage
specialiteit met olie
120 min. € 125
Massage
nek, schouders, rug
30 min. € 40
Massage
nek, schouders, rug
60 min. € 65
Voetmassage 30 min. € 40
Voetmassage 60 min. € 65
Gezichtsmassage 60 min. € 65
Body scrub &
ontspanningsmassage
120 min. € 150
Duo massage p.p. 60 min. € 65
Duo massage p.p. 90 min. € 95